Trustpilot

Consessiehouder Nissan, Renault, Dacia en Stephex

MAAK EEN AFSPRAAK

Consessiehouder Nissan, Renault, Dacia en Stephex

Hoe het groeide...

SJABLOON: CONTENT OVER 2 KOLOMMEN -------------->

Het prille begin

Gerard Demeyere en zijn echtgenote Frieda Vermander begonnen hun garage in 1969, even verderop in de Weskapellestraat op nummer 127. Niet als Nissan dealer, want dat merk bestond nog niet, wel als Skoda-garage.
In 1970 namen ze er Datsun bij, het latere Nissan. De garage deed het van meet af aan zeer goed. Gerard Demeyere kende zijn vak en het echtpaar hechtte groot belang aan klantvriendelijkheid.

In 1984 verhuisde de zaak naar de huidige locatie op nummer 180 van de Westkapellestraat. Hier kreeg het bedrijf alle ruimte om zich als Nissangarage en expertisecentrum te ontplooien. Gerard Demeyere vervolmaakte zich voortdurend. Zo maakte hij studiereizen naar Japan, naar het moederbedrijf van Nissan, om er verder opgeleid te worden tot master technician. Hij deelde zijn expertise met zijn medewerkers en moedige hen aan om deel te nemen aan de bekwaamheidstests die Nissan organiseerde. Ze slaagden met brio.

Zoon Kris Demeyere toonde van jongsaf grote belangstelling voor alles wat met auto's te maken had. Als zesjarige - hij kon amper bij de pedalen en keek nauwelijks boven het dashboard uit - kon hij al rijden. Met zijn grootmoeder als fiere passagier, verkende hij de pas aangelegde straten van een toekomstige industriezone! Geen wonder dat hij voor een studierichting in de elektromechanica koos, waarna hij in Nederland, aan het befaamde IVA in Driebergen managementstudies deed.

 

 

SJABLOON: CONTENT OVER 2 KOLOMMEN -------------->

De volgende generatie

In 1991 stapte Kris Demeyer mee in de zaak.
In 2009 werd de familie Demeyere ook concessiehouder voor Renault / Dacia, de alliantieparner van Nissan.
In Knokke-Heist werd het gebouw stilaan te klein. De techniek stond niet stil, nam meer plaats in en ook de wensen van de klanten evolueerden. Die wilden graag hun keuze maken in een ruime showroom. Voor twee merken werden de bestaande gebouwen stilaan te klein.
De garage werd tijdelijk ondergebracht in een containerkantoor, de auto's in een reuzentent. De oude gebouwen werden afgebroken en maakten plaats voor een fonkelnieuwe werkplaats met showroom waar alle modellen goed tot hun recht komen.
Garage Demeyere was intussen ook dealer geworden van Renault / Dacia, het Franse merk waar Nissan zich mee geallieerd had.
In oktober 2011 werden de nieuwe gebouwen voor het eerst in gebruik genomen bij de voorstelling van de Leaf, de elektrische wagen van Nissan. Op 6 januari 2012 werd de garage officieel geopend in aanwezigheid van de top van Nissan Europa, de schepenen en raadsleden van Knokke-Heist en vele vrienden, kennissen en klanten.

Stilstaan is achteruit gaan.
Op 26 oktober 2012 opende een tweede garage in Brugge, aan de Pathoekeweg. Aanvankelijk werd hier enkel het volledige Nissan-gamma verdeeld, maar sinds 2015 is Demeyere Cars ook hier verdeler van Renault Dacia voor de hele Brugse regio.
Het ultramoderne gebouw is uitgerust met een werkplaats en de showroom die ruim plaats biedt aan het hele gamma.

In 2017 voegde Demeyere Cars een nieuw merk toe aan haar portfolio: Stephex, gespecialiseerd in luxe vervoer van paarden.

Kris Demeyere en zijn echtgenote Britt De Clerq hebben intussen de fakkel overgenomen van Gerard en Frieda. Dat neemt niet weg dat beide, tot grote tevredenheid van de klanten, nog altijd actief bij de garages betrokken zijn en ook Kris en Britt zouden het niet anders willen.

Centraal staat nog altijd het adagio van de begindagen: excellent werk en klantvriendelijkheid!

 

Trustpilot